Column: Verlangen

Diep van binnen. Ongrijpbaar en zacht in het diepst van je hart. Verscholen en uiterst kwetsbaar. Wachtend tot het zich mag uiten. Wachtend tot het naar buiten mag. Onnoembaar, onzeker, onduidelijk. Zoiets moet het zijn. Column door Kalle Brüsewitz.

Het is waarschijnlijk het sterkste gevoel van ieder mens. Het gevoel dat je op de been houdt. Niet hoop of angst. Niet liefde of haat. Het is het gevoel dat er nog meer is dan het hier en nu. Het gevoel dat er nog meer is dan alles wat er al is. Het is het gevoel dat er altijd een moment komt dat het beter gaat dan het nu gaat. Dat het beter voelt dan het nu voelt. Dat het beter kan dan het nu kan. Als een vlam die net aan is en alleen nog maar harder kan branden. Als een kaars die niet uit kan.

Het is waarschijnlijk universeel. Een gevoel dat het altijd beter kan dan het was. Voorbij hoop. Hoop is niet genoeg. Hoop is maar een beetje. Als een kaars. Het houdt nooit op. Het kan niet ophouden. Het is ongrijpbaar diep van binnen. Verscholen en uiterst kwetsbaar en het houdt je op de been. Het houdt mij op de been. Ik zoek het, ik wil het. Het is als wachten op een wonder dat zeker gaat komen. Elke keer opnieuw. Wonder na wonder. Dat is het. Als een vlam, als een droom, als een wonder.

Photo Credit: srgpicker via Compfight cc

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *