Column: Troebel

Links staat iemand, vlak achter me. Rechts ook. Stap op zij. Weer iemand. Ik ontkom er niet aan. Overal is iemand. Achter in de zaal, achter elke pilaar. Ze hebben oortjes, ze praten tegen niks. Ze kijken schichtig om zich heen. Ze zijn er voor mij en ze zijn nodig. Ik weet niet anders. Het leven is alles in meervoud. Nooit meer alleen. Altijd angst. Column door Kalle Brüsewitz.

De wereld is dubbel. Nooit meer onder vier ogen. Nooit meer één-op-één. Niemand komt dicht bij me, niemand is spontaan. Ik mag nooit meer naar de film. Nooit meer een voetbalwedstrijd zien. Nooit meer alleen. Nooit meer gewoon even naar de bakker. Nooit meer gewoon de realiteit van de wereld zien. Tussen mij en de wereld zit een sluier. Een beschermlaag die me alles troebel laat zien.

Iedereen wil wat van me, iedereen vind wat van me. Maar ik wil alleen maar even alleen een stukje lopen. Maar ik weet dat het niet kan. Overal is gevaar. Je weet nooit wat er onder die kopvodden zit. Je weet nooit wat er onder die jurk zit. Ik weet het nooit zeker, maar mijn mannen kijken niet voor niks zo schichtig om zich heen. Ze praten niet voor niks in hun oortje. Ze houden alles in de gaten. Ik dus ook. Overal is gevaar. Zo is de wereld nou eenmaal. Of ben ik zo geworden door die sluier. Zie ik alles zo troebel? Deugd de wereld misschien wel gewoon?

Ik wil eigenlijk gewoon een keer een knuffel. Één simpele knuffel. Het maakt me niet uit van wie. Knuffel me. Voor volk en vaderland. Even geen sluier en geen beschermlaag. Geen rare wereld. Gewoon liefde. Niets meer dan dat.

Photo Credit: Metropolico.org via Compfight cc

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *