Column: Verstoor de gang der dingen

Stilte…. Alles is, alles blijft. Rust…. Alles slaapt, alles ligt. Dat wat altijd zo gaat. Ik weet niet wat er komt, ik weet alleen wat er was. Dat moment. Stilte voor de storm. Alleen de wind. Of alleen het water. Of oorverdovend stil. Alsof er een demper op alles zit. Column door Kalle Brüsewitz.

Ik verstoor de gang der dingen, net als iedereen. Ik neem geen tijd voor stilte. Ik neem geen tijd voor dat wat er echt toe doet. Even niks. Even alleen dit. Alles is en alles blijft. Alles slaapt en alles ligt. Even geen mening, even geen geschreeuw. Even geen gedoe en geweld. Even geen drama’s en nieuwsberichten. Even niks aan je hoofd, even alles laten gaan. De gang der dingen. Even niks verstoren. Even zijn wat is.

Ik verstoor te vaak de gang der dingen, mijn eigen flow en mijn eigen geluk. Ik kan niks met stilte, maar de stilte is alles wat ik zoek. Even geen praatjes en interrupties. Even geen peilingen en interviews. Even geen hoongelach en schandpalen. Even geen bonnetjes en deals. Even geen plasticsoep en klimaatverandering. Even geen staatsgeheimen en stiekem. Even geen Amerika en Syrië. Even geen dode jongetjes op stranden en schreeuwende petjes op inspraakavonden. Even geen Mohammed en Jezus. Even geen hoop en vrees. Even alleen het hier en nu.

Stilte…. alles is, alles blijft. Rust…. Alles slaapt, alles ligt. Alles is zoals het is. Alleen maar dit moment. Verstoor die gang der dingen. Verstoor dat wat je altijd doet. Sta eens stil.

Photo Credit: Samuel Cuenca Rodríguez via Compfight cc

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *