Christa Anbeek benoemd als remonstrants hoogleraar theologie

De Remonstrantse Broederschap heeft dr. Christa Anbeek (1961) benoemd per 1 september 2013 als bijzonder hoogleraar bij het Remonstrants Seminarium. Zij treedt daarmee in de voetsporen van prof. dr. Marius van Leeuwen, die deze functie twintig jaar lang heeft bekleed. 

Het Remonstrants Seminarium dat sinds dit jaar gevestigd is aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit,  verzorgt de predikantenopleiding voor de Remonstrantse Broederschap, een kerkgenootschap dat zich inzet voor een vrij en verdraagzaam christendom. Christa Anbeek blijft hiernaast universitair hoofddocent bij de Universiteit voor Humanistiek.  Zij gaat zich richten op de relatie tussen de menselijke ervaring als vindplaats van geloof en de religieuze doctrine.

Christa Anbeek is vanwege haar aandacht voor de menselijke maat van religie en theologie populair en bekend bij een groot publiek. In het voorjaar van 2013 publiceerde zij met Ada de Jong het boek De berg van de ziel. Persoonlijk essay over kwetsbaar leven (Ten Have). Inmiddels is van dit boek de zesde druk verschenen.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *