Oikos

Changemakers

Zinweb maakte de afgelopen jaren een aantal interessante videos over zingeving in de breedste zin van het woord. Deze maand delen we enkele series in een handig overzicht. Vandaag de serie Changemakers.

Changemakers: Planetree

De zorg is vooral gericht op financiën en heeft een eenzijdige blik op controle en beheersing. Planetree kijkt verder en organiseert de best mogelijke zorg voor client en medewerker met het oog op zingeving.

Changemakers: Oikos

In de energieke samenleving kijken creatieve bedrijven niet naar hoe zij anderen kunnen inspireren, maar naar de kwaliteit van leven als het aankomt op duurzaamheid. Oikos verbindt deze bedrijven.

Changemakers: Farida Farhadpour

Farhadpour merkt op dat organisaties wel zien dat verandering nodig is, maar dat ze niet weten hoe ze die veranderingen kunnen doorvoeren. Farhadpour geeft het voorbeeld van een nieuw zorgsysteem dat uit het motief van bezuiniging wordt opgetuigd.

Changemakers: Dock20

Het huidige onderwijs is nauwelijks voorbereid op nieuwe eisen vanuit de maatschappij. In de cursus Your Ideal Classroom gaan docenten gezamenlijk in op fundamentele vragen die hen meer houvast geeft om studenten op een nieuwe samenleving voor te bereiden.

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *