Carel ter Linden: 'Bijbel wel woordelijk nemen'

Op de vraag of hij zich vrijzinnig noemt, geeft hij een ontkennend antwoord, maar de bekende hofpredikant Carel ter Linden weet wel veel vrijzinnigen aan te spreken.

Dat bleek tijdens de lezing over zijn boek Wat doe ik hier in Godsnaam? die hij op 28 januari gaf in de Kapel in Hilversum. Dat is het huis van remonstranten, doopsgezinden, NPB-ers en VVP-ers uit de regio en zat tijdens de lezing propvol.

De reden dat Ter Linden zich niet vrijzinnig noemt, is omdat hij volledig wil staan in de traditie van de Bijbel. Want dit boek is voor hem zeer belangrijk, zo legt hij in zijn boek en in de lezing uit, al zet hij er wel kritische kanttekeningen bij. ‘Ik kan de Bijbel niet letterlijk nemen, wel woordelijk’. Hij vergelijkt de bijbelverhalen met poëzie: in gedichten staan precies genoeg woorden om het sprekend te maken. ‘Er staat geen woord te veel in’. Door die exacte hoeveelheid woorden, vindt Ter Linden alles wat hij nodig heeft in de Bijbel.

Klik hier om het artikel verder te lezen.

Foto: VVP

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *