Buitenkunst

Bij het horen van de naam alleen krijg ik al zin. Buiten-kunst. Een week simpel kamperen en iedere dag creatief worden uitgedaagd en vermaakt. Voor maar 200 euro inclusief. Zo kan je bij Buitenkunst Drenthe terecht voor workshops en projecten op het gebied van de kunsten: theater, dans, muziek, beeldende kunst en schrijven. Ze worden verzorgd door professionals en zijn bedoeld voor liefhebbers van alle leeftijden. In het zomerseizoen kan dit worden gecombineerd met een verblijf op het kampeergedeelte van het terrein. 

In overleg met Staatsbosbeheer draagt Buitenkunst in de zomer zorg voor het prachtige bosrijke terrein (ruim 20 ha.), waar eenvoudig sanitair met warme douches aangebracht is. Er is geen elektriciteit, winkel, of restaurant. De natuur en de workshops krijgen alle ruimte. Voor de programma’s zijn alle benodigde materialen aanwezig.

De workshops van Buitenkunst gaan altijd door. Er zijn grote werktenten, waar de workshops in plaatsvinden bij slecht weer. 


Voor wie is Buitenkunst Drenthe?

Voor iedereen die interesse heeft in de kunsten. In Drenthe zijn er deelnemers met allerlei achtergronden te vinden. Mensen die alleen komen of samen, met of zonder kinderen, jong en oud, met meer en minder ervaring in de kunsten. 

Hoe lang duurt een week Buitenkunst?
Een week duurt van zaterdag tot zaterdag. 
Op zaterdag is men welkom vanaf 14.00 uur (het is niet toegestaan het terrein eerder te betreden).
Rond 19:30 zijn er introductieprogramma’s van een half uur voor de kleuters, kinderen en jongeren.
Om 22.00 uur is er een introductie voor de volwassenen over de programma’s en medewerkers. 
De workshops zijn van zondag t/m vrijdag, elke dag twee dagdelen. Op vrijdagavond wordt de week afgesloten en op zaterdagochtend maakt een ieder zich klaar voor vertrek (vòòr 12.00 uur).

Een aanrader voor iedereen die houdt van het maken van kunst, die denkt dat hij of zij daar niets mee kan en voor degenen die er echt niets mee kunnen!

Meer informatie over Buitenkunst Drenthe // over Buitenkunst Randmeer

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *