Bright O. Richards winnaar Compassieprijs 2011

Theatermaker Bright O. Richards ontving op 9 april de eerste Compassieprijs. Met zijn toneelstuk ‘As I Left My Father’s House’ over de gevolgen van oorlog bevordert hij volgens de jury compassie in de kunst.
De prijs is een initiatief van het Mozeshuis in Amsterdam, de doopsgezinden, remonstranten, vrijzinnige protestanten en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het is de bedoeling om de prijs jaarlijks uit te reiken in een van de categorieën kunst en cultuur, onderwijs, sport en politiek.


See video

Dit jaar is het domein kunst en cultuur. De jury van de prijs bestaat uit onder meer Hijlco Span (NCRV), Ida Overdijk (IKON) en Tom Mikkers (remonstranten).
Richards voert zijn toneelstuk sinds 2009 op in kerken, synagogen en moskeeën. De teksten in het stuk zijn geïnspireerd op de woorden en handelingen van de profeten uit de drie abrahamitische religies. Zij kwamen namelijk ook veel in aanraking met agressie, armoede en oorlog en reageerden hier op.

Richards ontving de prijs op 9 april tijdens de vrijzinnige beraadsdag van de vrijzinnige kerken in de Nicolaïkerk in Utrecht.

Bron: IKON

Info: website As I left My Fathers House

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *