Bridge to the Future 2013: Knagend Geweten

De 8e conferentie Bridge to the Future vindt plaats op vrijdagmiddag 20 september 2013, in Koninklijke Burgers’ Zoo, dat zijn 100-jarig bestaan viert. De conferentie krijgt als thema ‘Knagend Geweten’. Het thema ‘Knagend Geweten’ volgt op het thema ‘Compassie’ dat op de 7e conferentie centraal stond. Onze stichting onderschrijft de Charter for Compassion van Karen Armstrong met de boodschap van Confucius: “Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden”. Toetssteen voor knagend geweten. 

Programma en locatie
Op de conferentie over ‘Knagend Geweten’ zullen onder meer inleidingen worden gehouden door voormalig minister-president Dries van Agt en door Jeroen van der Sluijs, universitair hoofddocent Nieuwe Risico’s aan de Universiteit van Utrecht. Volg de website en onze Nieuwsbrieven voor nadere berichten over deze en andere bijdragen aan het programma. 

Voormalig minister-president Dries van Agt spreekt op de komende conferentie over het aanhoudende conflict tussen Israel en de Palestijnen, een conflict waaraan hij veel aandacht besteedt en waarvoor hij nog onlangs terugkeerde in ons parlement. “Alleen een rechtvaardige oplossing van dit conflict, gebaseerd op het internationale recht, kan de vrede brengen waar velen, zowel in Israël als in Palestina en ook elders, naar hunkeren.” Dat is de missie van de mede door Dries van Agt opgerichte Stichting The Rights Forum.

“Bestuivende insecten zijn van cruciaal belang voor de natuur”, aldus Jeroen van der Sluijs, universitair hoofddocent Nieuwe Risico’s aan de Universiteit van Utrecht “Bestuiving verbindt mens, natuur en economie.” De Bijensterfte is een indicator voor hoe het met het hele ecosysteem gaat. “Voor het voortbestaan van mens en natuur is een gezond en veerkrachtig en stabiel ecosyteem de allerbelangrijkste voorwaarde.” Jeroen van der Sluijs pleit met anderen voor het strafbaar stellen van ecocide, het vernietigen van het ecosysteem van onze planeet.

De conferentie vindt ditmaal plaats op vrijdagmiddag 20 september 2013 in Koninklijke Burgers’ Zoo, dat dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert. Het adres is Antoon van Hooffplein 1 te Arnhem. De ontvangst is in het Safari Meeting Centre om 13.00 uur. Houdt u rekening met een wandeling vanaf de ingang van het park van ca. tien minuten. Het programma van de Conferentie zal om 17.00 uur eindigen, waarna er nog een informeel samenzijn is.

Meer informatie op BTTF.nl. Klik hier om je aan te melden. 

Bron: Bridge To The Future
Foto: John Frost-brug, Arnhem, door Maarten Takens/Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *