BOS Boeddhadag in Eye Filmmuseum

Elk jaar organiseert de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) een Boeddhadag – voorheen achterbandag – voor iedereen die de stichting een warm hart toedraagt. Dit keer vindt die 6 oktober in het dit jaar geopende Eye Filmmuseum in Amsterdam plaats.

Speciale gast is Kazuaki Tanahashi. Hij is vredesactivist, vertaler en schrijver. Maar de Japanse zenboeddhist Kazuaki Tanahashi (1933) is het bekendst door zijn sobere zencirkels en indrukwekkende, metersgrote een-penseelstreek-kalligrafie. Tijdens het programma Zen, Brush & Sound geeft hij een demonstratie en workshop, en dat belooft iets bijzonders te worden. 

’s Middags zijn er verder onder andere minitrainingen met nieuwe toepassingen van meditatietechnieken, het seminar Bloei – werken aan geluk in organisaties, en voor de multitaskers is er het uitgebreide programma Boeddhisme in het dagelijks leven met een workshop, film en interviews. 

Vragen en feedback
De middag begint met een toelichting op de tv-, radio- en internetprogrammering van de BOS. Mail feedback, vragen en opmerkingen vooraf naar programmering@boeddhistischeomroep.nl.

Openingsfilm van het BFFE
De afsluiter van de dag wordt de openingsavond van de zevende editie van het Boeddhistisch Film Festival Europa, met de Nederlandse première van Yangsi – Rebirth Is Just The Beginning van Mark Elliott. Bekijk hier de trailer van Yangsi.

Geïnteresseerden dienen zich te registreren.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *