Boris van der Ham kandidaatvoorzitter van HV

Oud-Tweede Kamerlid van D66 Boris van der Ham heeft zich kandidaat gesteld als voorzitter van het Humanistisch Verbond. Hij zal, als hij op 24 november bij de Algemene Ledenvergadering wordt gekozen door de leden van het Humanistisch Verbond, de huidige voorzitter Rein Zunderdorp opvolgen. In de radiotalkshow OBA Live liet Van der Ham maandag aan interviewer Theodor Holman weten zeer blij te zijn dat hij kandidaat is. “Het is een belangrijke erefunctie.”

In een eerder interview met het Humanistisch Verbond zei Van der Ham dat hij vindt dat het humanistisch geluid een onmiskenbaar onderdeel moet zijn van het publieke debat. “Op prikkelende wijze en verdiepende wijze wil ik het Humanistisch Verbond een nog grotere plek geven in de Nederlandse samenleving. Er is een groeiende behoefte aan seculiere vormen van levensbeschouwing, ook voor persoonlijke levensvragen. Het Humanistisch Verbond, een vereniging van humanisten, waaronder atheïsten, agnosten en vrijzinnigen heeft hierin veel te bieden vanuit de rijke en inspirerende traditie van het humanisme.”

Van der Ham werd bij OBA Live geïnterviewd over zijn nieuwe boek: ‘De vrije moraal – seks, drank en drugs in de Tweede Kamer’. Bekijk hier onderaan het artikel het gesprek waarin Van der Ham erover vertelt. Zo blijkt dat de eerste seksuele revolutie niet in de jaren zestig plaatsvond maar al in 1811. Hij vertelt hoe de toon van het debat over moraal en de machtsverhoudingen in de Tweede Kamer door de jaren heen veranderd zijn. En waarom hij vindt dat seculiere partijen zich tegenwoordig niet genoeg uitspreken over sommige moeilijke onderwerpen.

Bron: Human.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *