Boekpresentatie Voetangels en Klemtonen

Heine Siebrand & Yvonne Hiemstra, twee vrijzinnige predikanten, presenteren hun boek ‘Voetangels & Klemtonen’. Een bundel met uitdagende essays over de toekomst van het christelijk erfgoed. De boekpresentatie vindt plaats bij boekhandel Waanders in de Broerenkerk te Zwolle op de officiële publicatiedatum vrijdag 7 juni 2013. Aanvang 16:00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Wat is de core business van kerk en religie in de samenleving? Doet God er nog toe? Welke rol speelt de vrijzinnige theologie in het (voort)bestaan van God? Het zijn vragen die de auteurs van dit boek zich stellen. Vanuit hun vak als predikant geven zij hiermee een aanzet tot een open discussie over de toekomst van de vrijzinnige traditie in Nederland. Met deze essays bieden zij een nieuwe kijk op het rijke verleden van de vrijzinnige levensbeschouwing. ‘Voetangels & Klemtonen’ biedt handvaten èn inspiratie voor wie in vrijheid met spiritualiteit en persoonlijk geloof verder wil.

Tijdens de feestelijke boekpresentatie geven de auteurs een speech en overhandigen zij de eerste exemplaren van het boek aan vertegenwoordigers van vier vrijzinnige groeperingen: Algemene Doopsgezinde Sociëteit te Amsterdam, Remonstrantse Broederschap te Utrecht, Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB te Zwolle en de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) te Utrecht.

Over de auteurs Dr. Heine Siebrand (1951) is godsdienstfilosoof en predikant van de Geertekerk (remonstranten) in Utrecht. Hij promoveerde aan de Universiteit van Groningen op een proefschrift over Spinoza. Na functies aan de universiteit koos hij voor het predikantschap. Als programmamaker en spreker neemt hij actief deel aan het lezingencircuit. Hij schreef onder meer: Spinoza and the Netherlanders, Woorden zouden overbodig zijn, Mooi weer spelen en The Ground beneath our Feet. A Tokyo-lecture on Religion, Secularity and Eco-sophia.

Drs. Yvonne Hiemstra (1975) studeerde godsdienstwetenschap (ethiek en godsdienstfilosofie) in Groningen. In functies bij de overheid en in het onderwijs heeft zij brede (maatschappelijke) ervaring opgedaan. Momenteel is zij werkzaam als predikant van de Verenigde Christelijke Gemeente (doopsgezind en remonstrants) in Dokkum en als supervisor aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Daarnaast is zij actief voor de stichting Markant Friesland. Voor de Rijks Universiteit Groningen is zij gestart met het schrijven van een proefschrift.

Over het boek ‘Voetangels & Klemtonen A word that breathes distinctly has not the power to die’. Heine Siebrand & Yvonne Hiemstra. 2013. Uitgeverij Pagina 3. Hardcover ISBN 9789081898119. www.voetangelsenklemtonen.nl (v.a. 15 mei online).

Foto: Beggs/Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *