Boekpresentatie: De tragedie voorbij

Marcus-deskundige dr. Karel Hanhart presenteert vrijdag zijn magnum opus: “Voorbij de tragedie – Het subversieve evangelie van Marcus na de verwoesting van Jeruzalem”. Een exegese in 650 bladzijden met uitgebreide registers. Tijdens de presentatie wordt hij geïnterviewd door Jan de Vlieger. Maarten de Dulk levert commentaar. De presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 25 januari om 16.30 uur in de Grote Kerk van Den Bosch. 

Over het boek: Het evangelie van Marcus is een reflectie op de desolate omstandigheden waarin het volk van Juda verkeert na de catastrofe van het jaar 70. Dit is het einde. Wat nu? Op die vraag probeert de Jood Johannes Marcus een antwoord te geven: wat nu? Deels in geheimtaal componeert hij een verhaal over Jezus’ woorden en werken, en giet dat in de bijpassende en destijds populaire vorm van een Griekse tragedie. Dat verhaal noemt hij evangelie. In De tragedie voorbij laat Karel Hanhart de ware aard van dit Marcusevangelie zien en ontcijfert hij de geheimtaal van deze joodse vertellingen.

Dr. Karel Hanhart is gespecialiseerd in het Marcusevangelie en publiceert erover in het Engels en Nederlands. Lees achtergrondinformatie over het boek en Marcusevangelie op zijn website.

‘Karel Hanhart heeft een boek geschreven dat uitnodigt tot aandachtige lezing. En aanzet tot verdere studie van het kleine verhaal van Marcus. Liefst in het leerhuis, met anderen samen. Marcus leert ons niet bij de pakken neer te zitten in deze oude, voor ontelbaar veel miljoenen duistere wereld, maar een tegenkracht te vormen, een tegenbeweging. Met dat doel voor ogen heeft Marcus zijn verhaal over Jezus geschreven.’
– Alex van Heusden

Het boek is te bestellen via www.skandalon.nl

Bron: Skandalon.nl
Foto: Grieks Marcusevangelie

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *