Blossom Utrecht – samen zoeken naar zin

BLOSSOM is een Netunity van mensen dat zich richt op zingeving door ontmoeting rondom maatschappelijke en levensbescouwelijke thema’s op initiatief van kunstenaars, ondernemers, filosofien, theologen en coaches; kortom van allerlei maatschappelijk geëngageerde mensen. 

NetUnity is een combinatie van netwerk en community. 

De netunity BLOSSOM bestaat uit mensen die in verschillende activiteiten/onderdelen met elkaar verbonden zijn. Het netwerk is open en geeft de mogelijkheid om bij één of meerdere onderdelen aan te ‘haken’. Op dit moment bestaan de volgende onderdelen:

Events: Eenmalige gebeurtenis waarbij zingeving en ontmoeting vaste elementen zijn die steeds op een andere creatieve manier worden ingevuld. 
Eten & Vieren: Maandelijkse vieringen voor iedereen die met ons mee wil Eten & Vieren. Je mag meedoen met het programma of gewoon alles over je heen laten komen. We zijn allemaal op zoek, hebben allemaal vragen. Of je wel of niet een christen bent en hoe je leven er ook uitziet… Wees welkom en laat je inspireren.
Netwerk: Kleinschalige ontmoetingen, eenmalig, in een beperkte serie of met een vast ritme vanuit Blossom of andere initiatieven. Mensen ontmoeten elkaar, beleven en ontdekken samen.

—————————————————————————————————————————-Het Friesch dagblad schreef vorig jaar over één van de deelnemers van BLOSSOM* het volgende portret:
“Samen zoeken naar zin”
Veel christenen komen niet meer in de kerk maar zoeken buiten de traditie om naar wegen om te geloven. Dat geldt zowel voor protestanten als katholieken. Vandaag in deel vijf een portret van Annemiek Funneman. Ze is spiritueel op zoek en gaat regelmatig naar Blooming People* Nomaden Utrecht. Om wat ruimte te maken op de zelfgemaakte houten tafel legt de 25-jarige Annemiek Funneman haar Happinez-agenda aan de kant. Annemiek weet nog niet precies waarin ze gelooft. Sinds kort komt ze bij Blooming People Nomaden Utrecht, een nieuwe vorm van kerk-zijn.Een warme gemeenschap, mensen die vanuit hun geloof omzien naar hun buurman, geven, vergeven en begaan zijn met de wereld om hen heen. Dit vindt Annemiek mooi aan het christelijk geloof en dat vindt ze bij de Nomaden. Samen met haar vriend, die in een traditionele gereformeerde kerk opgroeide, is ze daar een aantal keer geweest. Ook bezocht ze jeugdkerken, evangelische gemeentes en christelijke jongerenfestivals. Maar: ,,In de kerk had ik vaak het idee dat er een wolk boven mijn hoofd hing met ‘Hier hoor ik niet’. Veel van de dingen die worden verteld begrijp ik niet, omdat ik de Bijbelverhalen niet ken.”

Open-minded
Blooming People Nomaden Utrecht is anders. Het is geen standaard kerk. De gemeenschap is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar de zin van het leven. Twee keer per maand eten de deelnemers samen bij iemand thuis en delen ze het geloof, maar ook hun twijfels en ongeloof.

Lees verder op: Friesch Dagblad

* In de tijd dat Blossom nog Blooming People heette. Deze naam heeft het netwerk los moeten laten na een juridisch conflict over een deel van de naam. 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *