Bijna 8000 mensen lopen Stille Omgang

In Amsterdam hebben in de nacht van zaterdag op zondag een kleine 8000 mensen deelgenomen aan de jaarlijkse Stille Omgang door het centrum van Amsterdam.

Dat meldde een woordvoerder van de organisatie. Met de processie wordt het ‘Mirakel van Amsterdam’ van 15 maart 1345 herdacht.

Vice-voorzitter van de organisatie Maarten Elsenburg liet zondag weten zeer tevreden te zijn met de deelname. ”We zien ook dat steeds meer jongeren meedoen. Een positieve ontwikkeling”, vindt Elsenburg. Aan de processie deden ook zes bisschoppen en hulpbisschoppen mee.

Volgens de overlevering braakte in 1345 een stervende man een hostie uit in een woning aan de Kalverstraat.

Zijn braaksel werd in het haardvuur gegooid. De volgende ochtend bleek de hostie ongeschonden. De Rooms Katholieke kerk heeft het hostiemirakel officieel erkend als wonder.

 

bron: Nu.nl

foto: RKK

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *