Bijbelfestival van jarig NBG

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) viert op 28 juni 2014 zijn 200-jarig jubileum met een bijzonder, gratis toegankelijk Bijbelfestival in DeFabrique in Utrecht. Onder het thema ‘Deel het verhaal’ worden de bezoekers getrakteerd op een gevarieerd programma rondom de Bijbel met bijdragen van Tijs van den Brink, Trinity, het Vocaal Theologen Ensemble, zandkunstenaar Gert van der Vijver, Nienke Wijnants, Elly & Rikkert en vele anderen. 

Rieuwerd Buitenwerf, directeur NBG: “Met het Bijbelfestival bieden we alle generaties een uitgelezen kans om de Bijbel te beleven en te delen.” 

Deel het verhaal
Het NBG werd opgericht op 29 juni 1814 om te zorgen dat mensen een bijbel konden krijgen in hun eigen taal. Anno 2014 is dat nog steeds de kern van het wereldwijde werk. Het ontdekken en beleven van de Bijbel is daarbij gekomen als belangrijke taak.

Op het Bijbelfestival staat het delen van dit verhaal centraal:

  • vertalers van het NBG leggen uit wat hun werk aan de Bijbel in Gewone Taal inhoudt;
  • de zandkunstenaar Gert van de Vijver en theatergroep Aluin verbeelden de Bijbel;
  • Trinity, het Vocaal Theologen Ensemble en Elly & Rikkert treden op;
  • Tijs van den Brink presenteert een talkshow over de Bijbel en ‘het Dertigersdilemma’;
  • Bert van Leeuwen presenteert de Bijbelquiz;
  • speciaal voor kinderen en jongeren is er een eigen programma;
  • met een actie voor het project Grow and Learn ondersteunt het jarige Bijbelgenootschap zondagsscholen en docenten in Guatemala.

200 jaar NBG
Naast het Bijbelfestival organiseert het NBG in het kader van het jubileum de tentoonstelling Thuis in de Bijbel in Museum Catharijneconvent, en in het najaar verschijnt de Bijbel in Gewone Taal. Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt al 200 jaar de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland. Dat doet het door de Bijbel te vertalen, te verspreiden, het gebruik van de Bijbel te bevorderen en door de relevantie van de Bijbel te laten ervaren. Want de Bijbel is het waard om ontdekt, ervaren en doorgegeven te worden.

In het aprilnummer van Doopsgezind een interview met algemeen directeur Rieuwerd Buitenwerf.

Het Bijbelfestival is gratis, kaarten zijn te bestellen via: www.deelhetverhaal.nl

Foto: Ryan Haack/Flickr.com

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *