Bijbel en Koran: dezelfde personen en toch anders

In het stadsdeel Slotervaart in Amsterdam wonen moslims en mensen gevormd in de joods-christelijke traditie naast elkaar. Dat biedt kansen om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. 

Op 1, 15 en 29 maart vinden er in La Verna, drie bijeenkomsten plaats over Bijbel en Koran. Met Imam Osman Paköz en exegeet Theo van Adrichem wordt er verkend hoe in de Bijbel en de Koran wordt gesproken over bepaalde personen. Hoe worden Eva/Hawwah en Adam getekend? Hoe wordt het verhaal over Jozef verteld? En wat zeggen de boeken over Maria/Maryam? Wat wordt geaccentueerd? En wat wordt weggelaten? Naast overeenkomsten komen we zo ook verschillen tussen de joods-christelijke en de islamtraditie op het spoor en leren we elkaar, via onze heilige boeken, beter kennen.

 

Data: 1, 15 en 29 maart
Tijd: 10:00 – 12:00
Prijs: € 35.00 voor de drie bijeenkomsten

Docent(en): Osman PaközTheo van Adrichem

Opgeven: via website La Verna

————————————————————————————————————————————————–
La Verna staat ten dienste van mensen die (weer) in contact willen komen met de rijke spirituele bronnen en de transformerende kracht van de religieuze tradities, van een veelzijdige christelijke en de franciscaanse spirituele traditie in een stedelijke omgeving waar veel op mensen afkomt.  

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *