Benno L. is welkom

“Als vader van een jongetje van drie durf ik dit niet zo goed te zeggen, omdat de Leidenaren ook niet gek zijn. Toch geloof ik er niet in. In de woede en het verzet. Het afkeuren van de volkswoede is niet genoeg.” Zo begint het bericht van Rikko Voorberg, dominee in Amsterdam, op de Facebookpagina Benno L. welkom in onze straat, die hij aanmaakte in reactie op de volkswoede tegen Benno L. Deze veroordeelde pedofiel is in Leiden komen wonen, wat tot weerstand en boosheid van Leidenaren heeft geleid.

Voorberg vervolgt: “Er moeten genoeg mensen zijn die zeggen: ‘welkom in mijn straat’? – desnoods met angst om het hart. Zelfs het opzetten van deze pagina kostte me de grootste moeite. En het is maar zo’n klein gebaar. Daarom is ’t ie er nu. Omdat we ook deze symboliek misschien wel nodig hebben.”

De pagina maakte het nodige los. Veel nieuwe boze reacties, maar er zijn ook veel geluiden van steun te lezen. Verschillende media hebben inmiddels over het initiatief geschreven.

Rikko Voorberg zegt vandaag op zijn persoonlijke Facebook-pagina: “Geraakt en geïnspireerd door de bijzonder mooie reacties op de FBpagina die ik startte eergisteren. De woede was er al, dat was niet nieuw. Dat was een copy-paste van andere plekken op het web. Maar de ontzettende hoeveelheid mensen die hier werkelijk zijn hoofd en hart over heeft gebroken in een poging in het reine te komen met de eigen afkeer en de wil tot samen-leven, raakt me diep.”

Foto: David Hunt/Flickr.com

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *