Beelden van G?D (1)

‘Een vette knipoog naar Michelangelo’, zo noemt Albert Klok de foto die u bij dit artikel ziet. Remonstrants predikant Klok exposeert tot en met april foto’s met ‘Beelden van God’ in Meppel en Emmen, Op Zinweb kunt alvast wat foto’s van hem bekijken, waarbij hij de achtergrond er van uitlegt. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de expositie.

“Ik nam deze foto tijdens mijn vakantie, op een strand in Normandië. Kort daarvoor was ik met een grote groep remonstrantse collega-predikanten op retraite geweest in Salisburyen daar had een groepje tijdens een workshop ‘de hand van God’ (Manus Dei) uitgebeeld. Nu zag ik de weerspiegeling van die hand in het water en werd dat beeld weer opgeroepen.Het was dus niet rechtstreeks het werk van Michelangelo dat mij inspireerde, maar indirect, via mijn speelse collega’s.  Het mooie van deze foto vind ik, dat de spiegeling wat vaag en onderbroken is. Vanuit het scherpe beeld van onze alledaagse wereld zien we – als in een wazige spiegel – iets dat ons doet vermoeden dat er meer is, een vermoeden van een andere werkelijkheid.”

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *