Bach's passies

De tijd vliegt voorbij’, hoor ik mensen om mij heen regelmatig zeggen en ik ervaar dat ook vaak zo. Vanochtend zag ik dat bij ‘s lands grootste supermarkt de paaseitjes weer in het assortiment zijn opgenomen. Nu duurt het nog wel even voor het Pasen is, maar door die eitjes word je er toch wel al even mee geconfronteerd! Pasen valt dit jaar op 31 maart. 

In de lijdensweek, ook wel stille week genoemd, die aan Pasen vooraf gaat, wordt traditiegetrouw op veel plaatsen in Nederland Passiemuziek uitgevoerd. Daarbij zijn de Passies van JS Bach toch wel de beroemdste, Vooral Bach’s Mattheus Passion heb ik vele malen mogen beluisteren en ook mogen zingen in een van de koren.

Dit jaar wil ik graag iets vertellen over die passiemuziek van Bach en over de betekenis van lijden en lijdenstijd. De avond is bedoeld ter voorbereiding op een bezoek aan de Mattheus- of Johannes Passion van Bach.

Mijn verhaal zal worden ondersteund door een voor deze gelegenheid samengesteld kwartet, dat koralen uit de Mattheus Passion zal zingen en door mijn dochter Liselot, mezzo-sopraan en conservatorium studente, met een aria uit de Mattheus Passion.

Er zijn twee mogelijkheden om deze avond bij te wonen:
*  donderdag 14 maart in Warnsveld in de Martinuskerk
*  vrijdag 22 maart in Lochem, ten huize van de familie Lamers, Enkweg 99

Aanvang van beide avonden: 20.00 uur
Toegangsprijs: € 12,00 pp.
Aanmelden: nellekeschiphorst@planet.nl

Nelleke Schiphorst
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *