Astrologie en relaties

Relatievragen zijn veelvoorkomend in de astrologische praktijk. Helaas is de ego-illusie dat alleen een ander me gelukkig kan maken, heel hardnekkig. We zijn zelfs zo slim dat we er een spiritueel sausje over heen gooien.

De astrologische kaarten geven mooi weer hoe het spel van aantrekken en afstoten verloopt. De heerser van de Ascendant (hier heer 1 genoemd) ben “ik”. Daar tegenover staat de Descendant: het domein van de belangrijke ander, de anderen maar ook het huis van de openlijke vijanden. Haat en liefde liggen dan ook dicht bij elkaar. De klassiekers uit de wereldliteratuur geven ons er een weerslag van.

De heerser van de Ascendant ontvangt als zijnde heerser van een tegenovergesteld teken vaak de heerser van de Descendant (de belangrijke ander) “in val” of “in vernietiging”. Het aantrekken en afstoten begint op het moment dat we bij toeval verliefd worden. Dit kan zich eindeloos herhalen, over meerdere relaties heen, als we ons niet bewust worden van wat er speelt.

Het opvallende is dat het 11e huis van de vrienden vaak positief staat in een geboortehoroscoop. Vooral als er een weldoende planeet in staat of de heerser van het 11e huis ontvangt heer 1 in verhoging of in eigen teken.

Het huwelijk op basis van romantische gevoelens is niet voor niets nog maar een jonge instelling in de sociale geschiedenis van onze cultuur.

Relaties op basis van vriendschap zijn langduriger en constructiever. Ze werden al opgetekend en gewaardeerd in de Griekse Oudheid.

De Astrologie geeft tout simple weer wat er IS.

Miek Pot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *