Arminius Denkcafé: Bestaat God?

Over het bestaan van God valt niet te twisten, was lange tijd het idee. Maar tegenwoordig zijn er veel theologen die deze oeroude discussie weer nieuw leven inblazen. In Nederland heeft filosoof Emanuel Rutten een nieuw argument voor het bestaan van God ontwikkeld. Dit argument is gepubliceerd in de New York Times en hij heeft al vele interviews gegeven.

Rutten zal uitleggen waarom het redelijker is om aan te nemen dat God wel bestaat, dan dat hij niet bestaat. De Vlaamse filosoof Maarten Boudry zal met hem in debat gaan. Boudry is een atheïst die onlangs ophef veroorzaakte door een nep-artikel op een theologische conferentie binnen te smokkelen. Hiermee stelde hij de vaagheid van theologische discussies aan de kaak.

De gespreksleiding is in handen van Inge Janse. ClublePOP verzorgt na het denkcafé een prikkelende muzikale nababbel waardoor u in hogere sferen belandt. Dit Denkcafé is een samenwerking van Arminius en Studium Generale EUR.

Woensdag 19 december 2012, 20.00 uur
Entree €5, studenten en RdamPas gratis

Arminius, Museumpark 3 Rotterdam
www.arminius.nu

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *