Arie Boomsma laveert tussen narcisme en nederigheid

“Ik wil dat in alles wat ik doe de liefde centraal staat, dat is mijn vertaling van het geloof”, vertelt Arie Boomsma deze week in een interview in VolZin. “God en Jezus zijn voor mij waarheid. Maar de dingen er omheen, daar ben ik helemaal niet uit”.

Programmamaker en fotomodel Boomsma verenigt grootheidswaan en nederigheid in zich en schreef daarover een roman. De hoofdpersoon, evangelist Barnabas Holee, vertoont de nodige overeenkomsten met zijn bedenker. Holee betaalt een hoge prijs voor zijn zucht naar roem. Vergaat het Boomsma beter? “Barnabas Holee is een soort karikatuur van mezelf. Het boek is een vorm van zelfonderzoek.”

Lees het volledige artikel (pdf). Zie ook onze VolZin partner pagina.

Verder in VolZin

 

 • Hoogste tijd voor een knieval – Tussenrapport Deetman over seksueel misbruik in r.-k. kerk.
  Jan van Hooydonk COMMENTAAR
 • Ga naar een eerlijke bank – Redenen voor het verhuizen van je geld. Triodos en ASN zijn oké. ING en ABN AMRO zijn fout.
  Lisette Thooft OPINIE
 • Wat zit er achter Occupy? – De spirituele kant van een protestbeweging.
  Cees Veltman ACHTERGROND
 • 2e prijs: wat is mijn motivatie? – De grote stap van pastor naar thuiszorg: radicaal eenvoudig leven.
  Anne-Marieke Koot ERVARINGSVERHAAL
 • Heiligheid in je huiskamer – Stadsverlichting: gratis en ‘goddelijk’. Kris en Tijn Touber ‘doen het gewoon’: door meditatie de wereld en jezelf verbeteren.
  Lisette Thooft REPORTAGE
 • Sinterklaas in de mist – Dichterbij historicus Jan de Bas.
  Bert van der Kruk INTERVIEW
 • ”Pas op voor sentimenten” – Lekker Dalrympelen over de linkse, kinderachtige samenleving met de meester zelf. Interview met Britse psychiater Theodore Dalrymple
  Cees Veltman INTERVIEW

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *