Anton Metzke van Stichting Kruispunt Arnhem

Stichting Kruispunt biedt pastorale zorg en opvang aan dak- en thuislozen, vluchtelingen, drugsverslaafden en anderen aan de rand van de Arnhemse samenleving. Essentieel in het werk is de belangeloze interesse in mensen die vragen stellen over het doel van het leven, hun angsten en onzekerheden laten zien en hun gebrek aan hoop voor de toekomst tonen.
 

Een belangrijk middel voor gastvrijheid is het organiseren van activiteiten die dienen als ontmoetingsmogelijkheden. Iedere werkdag is er een inloop voor bezoekers die tegen een geringe vergoeding een maaltijd kunnen gebruiken. Iedere dinsdag is er een muziekcafé en zijn er creatieve activiteiten. Ook zijn er computers waarvan gebruik gemaakt kan worden. Elke zaterdag is er een korte viering met aansluitend een broodmaaltijd.

Er zijn twee pastores in dienst van Kruispunt. Zij zijn aanwezig tijdens de inloop om aandacht te geven aan de bezoekers. Voor een goed gesprek of praktische adviezen. Ook besteden zij veel tijd aan pastoraat op straat en bezoeken zij mensen thuis, in opvang, ziekenhuis, gevangenis of andere instellingen. Daarnaast is er veel aandacht voor de buurt waar het Kruispunt zich bevindt.

Veel werk bij Kruispunt wordt gedaan door de ongeveer 40 vrijwilligers. De Stichting Kruispunt is begonnen als een werkgroep van de Raad van Kerken in Arnhem. De kerken die daarbij aangesloten zijn ondersteunen het werk van de stichting.

Adres
Spoorwegstraat 13
6828 AM Arnhem
026 443 30 72
stichtingkruispunt@planet.nl

Klik hier om de uitzending te beluisteren

Andere uitzendingen van Tendens vindt u op de pagina Actueel en Media van Zinprofiel.

Rinus van Warven
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *