Andere Vrijzinnigen: Hak Der(3)

“Het grootste boek wat gelezen moet worden is de mens en niet de Koran, de Bijbel of andere heilige boeken.” Aldus Nurettin Altundal, vice-voorzitter van de Alevitische federatie Hak Der.De christelijke vrijzinnigheid is op zijn retour, maar hoe gaat dat bij andere vrijzinnige stromingen?


See video

In de vierdelige videoserie ‘Andere Vrijzinnigen’ wordt een kijkje in de gemeenschap gegund van twee bijzondere vrijzinnige organisaties:

De Alevitische Federatie Hak Der en de Joodse gemeente Beit ha’Chidush.

In de derde aflevering legt Nurettin Altundal uit wat het Alevitisme inhoudt. Daarover zijn veel misverstanden, zelfs binnen hun eigen gemeenschap. Zijn ze moslims? Of toch niet? Centraal in hun levensbeschouwing staat de mens, maar wat houdt dat precies in? 

Voor meer informatie: www.hakder.nl          

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *