Andere Vrijzinnigen – Beit ha'Chidush

De christelijke vrijzinnigheid is op zijn retour, maar hoe gaat dat bij andere vrijzinnige stromingen? In de vierdelige videoserie ‘Andere Vrijzinnigen’ wordt een kijkje in de gemeenschap gegund van twee bijzondere vrijzinnige organisaties: De Alevitische Federatie Hak Der en de Joodse gemeente Beit ha’Chidush. 


See video

Beit ha’Chidush betekent Huis van vernieuwing. In één zin is dat precies waar de onafhankelijke Joodse gemeente voor staat.

Niet iedereen voelde zich thuis in de bestaande Joodse gemeentes en uit die behoefte is 20 jaar geleden vanuit een huiskamer Beit ha’Chidush ontstaan. Basis voor de gemeente zijn gelijkwaardigheid en inclusiviteit.

Bij de traditionele gemeentes worden alleen kinderen van Joodse moeders als volledig Joods beschouwd. Beit ha’Chidush erkent ook kinderen van Joodse vaders.

Voor meer informatie over Beit ha’Chidush: www.beithachidush.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *