Andere Vrijzinnigen: Beit ha'Chidush (2)

“Er is geen doel in de zin van dit moeten we bereiken. Er is een doel in de zin van, dit willen wij zijn.” Aldus Rabbijn i.o. Hannah Nathans van de vrijzinnige Joodse gemeente Beit ha’Chidush. 


See video

De christelijke vrijzinnigheid is op zijn retour, maar hoe gaat dat bij andere vrijzinnige stromingen?

In de vierdelige videoserie ‘Andere Vrijzinnigen’ wordt een kijkje in de gemeenschap gegund van twee bijzondere vrijzinnige organisaties: De Alevitische Federatie Hak Der en de Joodse gemeente Beit ha’Chidush. 

In de tweede aflevering over Beit ha’Chidush vertelt Rabbijn i.o. Hannah Nathans over het dieptepunt dat ze vorig jaar hadden qua ledenaantal. Tegenwoordig neemt het aantal leden weer fors toe . Is dat te verklaren? En wat is dan de kracht van haar gemeenschap?

Voor meer informatie over Beit ha’Chidush: www.beithachidush.nl

Opnames vonden plaats in het Joods Historisch Museum www.jhm.nl

Afbeelding: Wikimedia Commons/ Marion Golsteijn

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *