Amsterdamse Kerkennacht: Ik geloof in Amsterdam

De Amsterdamse binnenstadkerken verwachten zaterdag 22 juni meer dan 10.000 bezoekers tijdens de Kerkennacht aan de Gracht. Onder het motto ‘Ik geloof in Amsterdam’ zetten dertien kerken van 19.00 uur tot middernacht hun deuren open voor een kleurrijk programma op locatie. 

Om 19.00 uur verricht Rijk van Ark, bestuurslid Protestantse Kerk Amsterdam, de opening op het plein bij het homomonument achter de Westerkerk. Aansluitend is de opening en prijsuitreiking van de fototentoonstelling ‘Ik geloof in Amsterdam’ in de Westerkerk. 

Het is de derde keer dat de Kerkennacht plaatsvindt in de hoofdstad. ‘De kerken in de binnenstad zijn bijzondere monumenten, maar ze zijn lang niet altijd open’, vertelt coördinator Willemien Boot. ‘Doel van de kerkennacht is om mensen te laten kennismaken met de binnenkant van die prachtige gebouwen, maar vooral ook met de mensen die in die kerken samenkomen. Want een kerk is veel meer dan een monument. Het is een huis voor de ziel’. 

Bezoekers kunnen te voet, met de fiets of met een speciale rondvaartboot de deelnemende kerken afgaan. Daarnaast biedt de organisatie drie themawandelingen: ‘heldhaftig’, ‘vastberaden’ en ‘barmhartig’. Kijk voor het complete programma op www.kerkennachtamsterdam.nl

De Amsterdamse Kerkennacht wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk Amsterdam in samenwerking met de binnenstadskerken.

De Kerkennacht is een tweejaarlijks, landelijk evenement. Dit jaar doen er meer dan 50 plaatsen mee.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *