Christmas, kerst, cappuccino

Alles

Geen milieuvriendelijke ballen, geen slaafvrije chocoladeletters. Geen biologisch spijs in je verantwoorde kerststol. Geen slingers van afbreekbaar plastic en geen piek met een traceerbaar verleden. Geen speltpepernoten of groentemarsepein. 

Geen echte Nordmann, geen echte baard, geen roetveeg en geen schoorsteen. Geen oorbellen, geen led-verlichte kerststal. Geen liedjes over stoute kinderen en geen schoenen vol met houten speelgoed. Geen ruzie nog voor het kerstdiner begonnen is en geen plunderen van winkelschappen. Geen Surinaams accent en felrode lippen. Geen pleisters op monden, geen borden met teksten. Geen scharrelkalkoen, geen stoofperensmoothie en geen zielige filmpjes over gefokte konijnen. Geen boze gezichten en dranghekken. Geen poortjes, geen preventieve fouillering. Geen discussie, geen pieten, geen Kerstman voor half december. Geen gescheld en getier. Geen ho-ho-ho in nietsontziende tijden.

Warmte

Alleen maar net iets meer tijd dan normaal. Alleen maar een glimlach voor degene naast je in de rij. Alleen een hand op de schouder van je ergste vijand. Alleen maar dat beetje interesse. Alleen maar net iets meer aandacht voor wie dat nodig heeft. Alleen maar die blik die je wisselt met wie jouw ogen maar wil vinden. Alleen maar dat beetje tijd om er te zijn waar je nodig bent. Alleen maar dat beetje tijd om te zijn. Alleen maar vrede en aandacht. Alleen maar die omhelzing in de barre kou. Alleen maar die ene keer tussen neus en lippen door. Alleen maar die warmte. Alleen maar die aanraking van iemand die al heel lang niet aangeraakt is. Alleen maar jij en iedereen om je heen. alleen maar mensen. Alleen maar liefde. Alleen maar dat. Dat is alles.

Foto: Toa Heftiba via Unsplash

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *