Albert Schweitzer Prijs 2014

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt dit jaar voor de vijfde keer de Albert Schweitzer Prijs uit. De prijs is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar die zelf werken aan een ontwikkelingsproject of een bijzonder initiatief op het gebied van gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika. Het beste initiatief wint een startsubsidie van 5.000 euro.

Stimuleren

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) jongeren stimuleren om zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika. Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965) startte in 1913 de bouw van zijn levenswerk: een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika). Hij wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken en bracht zo zijn levensmotto Eerbied voor het levenin praktijk. Wat doen Nederlandse jongeren om een verschil te maken? Hebben zij een uniek ontwikkelingsinitiatief waar ze zich volledig voor inzetten en in geloven?Met andere woorden: Wat is hun eigen Lambaréné?

NASF

Het NASF steunt kleinschalige, lokale initiatieven op het gebied van gezondheidszorg in Afrika. Dit doet zij door een microgift te verstrekken aan beginnende, duurzame projecten. De levensvisie van Albert Schweitzer, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat, geldt hierbij als leidraad en inspiratiebron.

Participatie

Meedoen of iemand nomineren? De voorwaarden en het deelnameformulier voor de Albert Schweitzer Prijs 2014 staan op http://www.nasf.nl/albert-schweitzer-prijs.

Een vakjury zal uit de inzendingen drie nominaties kiezen. Aan deze genomineerden wordt gevraagd een presentatie te geven tijdens de uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs op woensdag 26 november in het Singer Laren museum.

De Albert Schweitzer Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door:  Impulsis, Singer Laren, Sumis Printmanagement.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *