Ahmed Marcouch in Het Vermoeden

Annemiek Schrijver ontmoet gasten uit diverse religieuze tradities en praat met hen over hun leven en drijfveren en over hun persoonlijke ‘heilige tekst’. Op 1 mei praat ze in Het Vermoeden met Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA), en op 8 mei met Cees Veerman (CDA).

Ahmed Marcouch (1969) is lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Afgelopen jaar verscheen zijn autobiografie Mijn Hollandse Droom (te bestellen bij Boekhandel Kirchner) waarin hij vertelt over zijn Marokkaanse achtergrond en hoe hij vanaf 1979 zijn weg vond in de Nederlandse samenleving.

Op 1 mei, de dag van de arbeid, praat hij in Het Vermoeden met Annemiek Schrijver over zijn religieuze achtergrond, zijn inspiratie en over zijn missie als rolmodel voor jonge mensen die net als hij hun kansen moeten grijpen om verder te komen in het leven.

“Waar visie ontbreekt, verkommert het volk.” Een uitspraak van voormalig landbouwminister Cees Veerman (CDA) in het kader van een protest van honderden hoogleraren tegen ingrijpende financiële maatregelen. De woorden kunnen ook worden toegepast op zijn visie op natuurbehoud: “Wij hebben de morele plicht om datgene dat van grote waarde is, te behouden,” stelde hij als bestuursvoorzitter van Natuurmonumenten in een interview. “En natuur is van grote waarde voor ons: natuur laat ons genieten, verwonderen.”

Verwondering en eerbied zijn sleutelwoorden voor deze landbouwer en econoom, die vanuit het niets op nummer 18 binnenkwam in de Duurzame 100 van Trouw.

Het Vermoeden, Nederland 2
Ahmed Marcouch: 1 mei, 9:30 – 10:00
Cees Veerman: 8 mei , 11:00 – 11:30

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *