Afschaffing godslastering verdeelt Hiernamaals

Het afschaffen van het verbod op godslastering in Nederland heeft tot grote verdeeldheid geleid in het Hiernamaals. Bovennatuurlijken van diverse pluimage beraadslagen over hoe hierop te reageren en komen daarin soms lijnrecht tegenover elkaar te staan, heeft Steven van der Jagt uit betrouwbare goddelijke bronnen vernomen.

Onlangs kwam een meerderheid van de Tweede Kamer overeen godslastering niet langer strafbaar te stellen. Het verbod werd ontworpen in de jaren dertig door minister Jan Donner en in 2004 nieuw leven ingeblazen door diens kleinzoon Piet Hein. Beide keren kon een meerderheid van de goden zich in de wetgeving vinden. Het afschaffen van de wet brengt hen echter in grote verlegenheid.

Lees verder op Humanistischverbond.nl.

Foto: beeldjes van de hindoe-god Ganesha
Kara Newhouse/flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *