Adam en Eva in China

Lulu Wang presenteerde in Den Haag haar nieuwste boek: ‘Adam en Eva in China’. In het boek worden religieuze of mythische verhalen verteld  die Nederlanders en Chinezen aan hun kinderen kunnen vertellen. 


Lulu Wang probeert met haar boeken een brug te bouwen tussen Nederlanders en Chinezen. Ze merkt dat er veel onbegrip is. Een recent voorbeeld is Rijst nr. 39 van Gordon. In haar nieuwste boek dat gepresenteerd werd in Den Haag, probeert zij daarom de cultuurverschillen tussen Nederland en China duidelijk te maken. In Adam en Eva in China worden religieuze of mythische verhalen verteld  die Nederlanders en Chinezen aan hun kinderen vertellen.Afbeelding: nucleaurvacuum/wikimedia commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *