Ad Broere en Ivo Valkenburg

In zijn programma Tendens voor Omroep Gelderland ontvangt journalist Rinus van Warven wekelijks boeiende mensen.

Zinprofiel selecteert regelmatig uitzendingen om nog eens te beluisteren.
Dit keer zijn Ad Broere en Ivo Valkenburg te gast in de uitzending.

Klik hier om deze uitzending te beluisteren. 

Ad Broere schreef het boek ‘Een menselijke economie’.
De autoriteiten op het gebied van geld, economie en politiek meten het welzijn van de mensheid af aan materiële groei. De schaduwkanten van de vrije markteconomie – financiële crises, schaarste, schulden, rente – moeten op de koop toe genomen worden. Ad Broere plaatst vraagtekens bij een aantal populaire economische dogma’s en maakt in dit boek duidelijk dat het echt anders kan. Maar dit vraagt wel om een geheel andere manier van denken over geld en economie.

Ad Broere (1948), van huis uit econoom, is al meer dan 30 jaar actief in het bedrijfsleven. Als oud-bankier, zelfstandig gevestigd bedrijfsadviseur, en docent/ontwikkelaar van leergangen bij diverse Business Schools, weet hij als geen ander zijn licht te laten schijnen op de sterke en zwakke pelkken in de economie.
Uitgeverij Aspekt, www.adbroere.nl

Ivo Valkenburg schreef het boek ‘Spirit in Finance.’

Laat je licht schijnen in de wereld van geld en materie Geld. Sommigen lusten er wel pap van. Anderen zien het als verderfelijk voedsel. Vele mensen, rijk, arm of ergens ertussenin, economen en niet-economen, worstelen met geld en materie. We hobbelen al eeuwen van de ene financiële crisis naar de andere. Zowel als individu en als samenleving. Het is de hoogste tijd om onszelf te genezen van oude starre denkwijzen en gevoelens over geld. Goed Nieuws! Het zijn juist onze worstelingen met geld die ons vrij kunnen maken. Wat een zegening dat zoveel mensen denken een probleem met geld te hebben. Omhels je geldproblemen en leer ze lief te hebben. Begrijp waarvoor ze staan. Leer hoe jij je Licht kan laten schijnen op de financiële problemen in jouw wereld. Doe het niet alleen, maar samen met je Spirit! De aarde zal je dankbaar zijn! En pleidooi voor de liefde als wettig betaalmiddel.

Ivo Valkenburg (1966) is al meer dan 20 jaar een spirituele ridder in de wereld van de financiële dienstverlening. Eerst als pensioenadviseur, later als business coach, spreker, schrijver en organisator van workshops, retreats en een beroepsopleiding voor financiële dienstverleners. Hij is vooral een man met een missie. ‘Als geld en materie ergens toe kunnen bijdragen, dan is het wel aan de creatie van de Hemel op Aarde’.

www.spiritinfinance.nl
Uitgeverij Ankh-Hermes bv – Deventer

 
Bron: Omroep Gelderland

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *