Activiteiten bij Het Moment

De komende weken worden 2 interessante activiteiten georganiseerd bij Het Moment; opleiding tot ritueelbegeleider bij afscheid.

12 november: Oriëntatiedag opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’

Het Moment organiseert op 12 november een oriëntatiedag voor belangstellenden voor de opleiding ‘Ritueelbegeleiden bij afscheid’.
De nieuwe groepen starten op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari 2012 in Amersfoort. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden op dit terrein? Neem dan een kijkje op de website en download de studiegids 2012.

Ben je echt geïnteresseerd in het vak van ritueel begeleiden? Meld je aan voor 12 november. Je kunt dan ervaren wat je mogelijkheden zijn in dit werkveld en wat de opleiding voor jou kan betekenen. Je maakt kennis met de inhoud van de opleiding en je proeft de sfeer van een trainingsdag. Er is ruimte voor individueel contact en je ontmoet potentiële medestudenten.

info@hetmoment.nu
www.hetmoment.nu

30 november: Studiedag over “De wet van Overtoom, de werking van het persoonlijk symbool”

Het Moment organiseert op vrijdag 30 november een studiedag voor zij, die belangstelling hebben voor de werking van het persoonlijk symbool.
Drs. A.C.J. Overtoom geeft een tussentijds verslag van zijn promotieonderzoek. De dag begint met voorbeelden van persoonlijke symbolen uit de praktijk van alle dag.

Daarna is er een presentatie over de relatie tussen rouw en rituelen. De fases van Kűbler Ross, de taken van Worden en het duale procesmodel van Stroebe worden in één schema ondergebracht. Hieraan worden de ideeën van de rites de passage van Van Gennep gekoppeld. Deze ideeën zijn verder uitgebouwd door Turner en Overtoom.

Aansluitend is een groepsgesprek over “De wet van Overtoom” en in de middag wordt het programma interactief vervolgd. Na afloop van de studiedag is de presentatie van de verhalenbundel “GRENSMOMENTEN, ervaringen van ritueelbegeleiders’.

Dit is de laatste officiële activiteit in het 2e lustrumjaar van Het Moment. De eenmalige oplage van 400 is bijna geheel uitverkocht in de voorverkoop. Heb je belangstelling voor deze studiedag dan kun je vrijblijvend een uitnodiging opvragen.

Wil je meer informatie over de verhalenbundel, dan kan dat ook via de mail. info@hetmoment.nu
www.hetmoment.nu

Ton Overtoom
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *