Actief Burgerschap: How to make it work?

Wat is de rol van de burger in een sterk veranderende samenleving, mede als gevolg van de grote internationale geopolitieke veranderingen? Wetenschappers, journalisten, politici en de deelnemers buigen zich op 6 september in Amsterdam over vragen als: hoe moet actief burgerschap in de dagelijkse praktijk vorm krijgen? Welke methodes en strategieën kunnen voor maatschappelijke organisaties, individuele burgers en jongeren van de sociale netwerkgeneratie behulpzaam zijn?

Actief Burgerschap: How to make it work? is een workshopserie die vanaf 2012 jaarlijks zal plaatsvinden in Felix Meritis. De eerste workshop Actief burgerschap en de publieke ruimte wordt geleid door Teun Gautier(uitgever De Groene Amsterdammer) en Steve Austen (Permanent Fellow Felix Meritis). Sprekers zijn o.a. Farid Tabarki (Studio Zeitgeist),Frits Bloemberg (HOPE XXL) en Bart Drenth (Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling). 

De workshop is toegankelijk voor max. 25 deelnemers, bij voorkeur tussen 20 en 35 jaar. Meer informatie over de workshop en deelname op Felix Meritis en Amsterdam-Maastricht Summer University

Georganiseerd door Felix Meritis en Amsterdam-Maastricht Summer University.

Donderdag 6 september 2012
Van 13.30 tot 18.00 uur
Toegangsprijs: gratis

Aanmelden

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *