44 procent van alle hoogleraren atheïst

Uit onderzoek van ForumC naar de invloed van levenbeschouwing op wetenschap blijkt dat 44% van alle hoogleraren zich atheïst noemt. Ook vinden driekwart van de hoogleraren dat er binnen de wetenschap weinig tot geen ruimte mag zijn voor theïstische (vooronder)stellingen.

James Kennedy, hoogleraar Nederlandse Geschiedenis, had hier het volgende over te zeggen: “Wat mij vooral treft hoe overtuigd de collega’s zijn van hun eigen levensvisie. Ik heb niet het idee dat we het met elkaar veel over levensbeschouwing hebben, en dat is dan misschien een beetje vreemd gegeven hoe overtuigd we van eigen positie zijn. Maar misschien zijn we in onze zekerheid gewoon niet erg benieuwd naar de inzichten van een ander.”

Op 10 november zal Elaine H. Ecklund tijdens het nationale debat verder het vermeende conflict tussen geloof en wetenschap behandelen. Zij voerden vergelijkbaar onderzoek uit in de Verenigde Staten. Lees het volledige onderzoeksrapport. (bron: ForumC)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *