Themaspecial: Over de grens, de weg naar het Oosten

Deze maand, april 2016, is het de Maand van de Filosofie met het thema ‘Over de grens’. Hedendaagse en dode denkers staan in de spotlight en hun filosofieën over het fenomeen grens en hoe je daarover heen gaat.

Dit thema is op vele manieren te interpreteren: een van onze redacteuren woont samen met een huisgenoot en bereikt vaak de grens waar het gaat om het opruimen van de keuken; een andere redacteur is op zoek naar de grenzen van haar emotie na een verbroken relatie. Weer een andere medewerker heeft wortels liggen ver voorbij de Nederlandse grens.

De grens die we op zinweb.nl deze maand opzoeken is die tussen West en Oost. Bij het Oosten zijn veel associaties mogelijk, van het sprookje van duizend-en-een nacht tot vluchtelingen en van koloniën tot meditatietechnieken. 

Hoe kijken we vanuit het Westen naar het Oosten en verandert die blik wanneer we onszelf over de grens van ons bekende wereldje plaatsen? Welke wijsheden komen uit het oosten? Veel westerse religies hebben hun oorsprong in het oosten, wat kunnen we daarover vertellen? Ons thema luidt: Over de grens, de weg naar het oosten.

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *