2013… Een bijzonder jaar voor de VVP

Het bestuur van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar toe. Voor de vereniging wordt 2013 een zeer bijzonder jaar want dan vieren wij ons 100-jarig bestaan.

De geschiedenis van de VVP – toen nog VVH geheten – begint in het eerste decennium van de vorige eeuw in Friesland. Daar wordt in 1904 de eerste provinciale vereniging van vrijzinnige hervormden opgericht. Andere provincies volgen snel en daarna ontstaat de behoefte aan één overkoepelende, landelijke organisatie. Deze landelijke vereniging ziet in 1913 het levenslicht.

Al een eeuw lang staat de VVP voor het vrijzinnige geluid binnen de Hervormde Kerk – nu de Protestantse Kerk. Lang niet altijd en lang niet overal is de ruimte om dit geluid te laten horen even groot. De vereniging zorgt er voor dat vrijzinnige opvattingen er mogen zijn en dat daar altijd ruimte voor is. En dat doet zij al 100 jaar!

In 2013 vieren wij dit jubileum uitgebreid. Op 6 april vindt een landelijke jubileumdag plaats maar ook op andere momenten in het jaar zullen wij stilstaan bij dit bijzondere feest. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

Bron: VVP

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *