14 redenen om klassiekers te lezen

Het is vaak een lijstje dat je af gestreept wil hebben: die zogenaamde klassiekers die iedereen gelezen moet hebben. Maar waarom lezen we eigenlijk? Een artikel die onze aandacht vestigt op  talo Calvino’s artikel “Why Read the Classics” uit 1986. Nog even actueel als altijd.

Literatuur met een hoofdletter

Gelukkig bestaan er nog goede leraren die ons kennis kunnen laten maken met literatuur met een grote ‘L’. Niet omdat het zogenaamd moet, maar zodat er een wereld voor ons open gaat die geheime deuren blijken te hebben naar plekken die we nooit hadden kunnen bedenken. 

Veertien redenen

In dit artikel worden 14 redenen genoemd waarom we niet bang hoeven te zijn, ongeacht onze achtergrond of onze ervaring met het lezen van boeken.

En reden nummer 1? Omdat het extreem plezierig is een boek voor het eerst te lezen. En de benaming ‘klassieker’, is dat niet gewoon omdat zoveel mensen zo veel waarde aan dat specieke boek hechten?

Lees het volledige (Engelstalige) artikel: “Italo Calvino Offers 14 Reasons We Should Read the Classics

Afbeelding: heloukee via Compfight cc.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *