12 november: lancering Charter for Compassion

Op donderdag 12 november 2009 vond in een groot aantal steden over de wereld de lancering plaats van het Charter for Compassion. In Nederland vond dat plaats in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam.  De week daarop is internationaal uitgeroepen tot de Week van Compassie.

Kijk hier naar de trailer!

Initiatief

Het Charter for Compassion is een initiatief van de gerenommeerde Britse schrijfster Karen Armstrong*.
Zij heeft een groot aantal boeken over wereldreligies op haar naam staan en ze is een vurig pleitbezorger van dialoog en ontmoeting. Volgens haar hebben de verschillende religieuze en ethische tradities gemeen dat zij allemaal een belangrijke rol toekennen aan het begrip ‘Compassie’.

In de praktijk vinden zij elkaar in de volgende Gulden Regel:

“Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.”

* Het laatste in het Nederlands vertaalde boek van Karen Armstrong is De kwestie God/ de toekomst van de religie (512 pag. € 22, 50) Het is net bij de Bezige Bij (www.debezigebij.nl) verschenen.

Gesteund door de Amerikaanse organisatie Technology, Entertainment, Design (TED) heeft Karen Armstrong, samen met morele en spirituele leiders van over de gehele wereld, aan het Charter for Compassion gewerkt. De korte en krachtige tekst die op 12 november voor het eerst te horen zal zijn, wil inspiratie bieden aan allen die zich inspannen voor een vreedzame wereld en een humane samenleving.

De Nederlandse presentatie van het Charter for Compassion vindt plaats op 12 november 2009 in de Mozes & Aäronkerk in Amsterdam.
Vertegenwoordigers uit verschillende maatschappelijke organisaties hebben zich ten doel gesteld het begrip compassie en de Gulden Regel te vertalen naar het dagelijks leven. Zij hopen op 12 november medestanders te ontmoeten.

Kijk voor meer informatie op: www.charterforcompassion.org

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *