100 Tilburgers over medemenselijkheid

Neem honderd Tilburgers van 5 tot 95, mannen en vrouwen, nieuwkomers en ingezetenen, katholieken, moslims en ongelovigen, rechtse en linkse stemmers, bestuurders en koffieschenkers. Vraag hen vervolgens hoe zij denken over medemenselijkheid. Vanzelfsprekend lopen de honderd antwoorden mijlenver uit elkaar, maar er is ook sprake van eenduidigheid.

We leven, zo blijkt, in een samenleving waarin mensen, net als vroeger, op elkaar betrokken zijn. We leven in een samenleving waarin we om elkaar geven, niet beroerd zijn om elkaar te helpen, ons geld, onze tijd en onze idealen delen en voor elkaar willen zorgen. Wie meent dat onze samenleving getekend wordt door egoïsme en eigenbelang, wordt uitgenodigd zich te laten inspireren op zondag 13 oktober in de grote zaal van theater de Nwe Vorst. Dan presenteert de Nwe Liefde Tilburg de bundel Eenvoudige woorden, simpele gebaren. 100 Tilburgers over liefde van alle dagen.

Wanneer: Zondagmiddag 13 oktober van 15.00u tot 17.00u (inloop vanaf 14.30u)
Waar: Theater de Nwe Vorst, Willem II straat 48, Tilburg
Toegang: Gratis

Zie ook de website van Nwe Liefde Tilburg.

Bron en afbeelding: nweliefdetilburg.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *