100 groene toppers

De Duurzame Jonge 100, een lijst van honderd van de meest innovatieve en inspirerende jonge mensen op het gebied van duurzaamheid in Nederland, werd vorige maand gepresenteerd. De online lijst biedt volop gelegenheid zelf geïnspireerd te raken. Hoe kun je in jouw sector of bedrijf een verschil maken?

Volgens de website is de Duurzame Jonge 100 geen ‘ranking’, omdat de initiatiefnemers “dit niet vinden passen bij de manier van denken en doen van de jonge generatie, die veelal gebaseerd is op waarden als verbinding, delen en co-creatie. Daarnaast willen we met de inspirerende jonge voorbeelden in deze lijst laten zien dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een duurzamere toekomst, ook zonder gevestigde naam of hoge notering.”

Wat het overzicht wél is geworden, is een toonaangevende lijst van 100 jongeren met innovatieve en inspirerende initiatieven, ideeën en start-ups op het gebied van duurzaamheid in Nederland. “Deze jonge mensen zijn innovatieve projecten gestart, hebben een duurzaam bedrijf opgericht, hun baan een duurzame draai gegeven of verduurzamen hun eigen straat of sportvereniging. Dagelijks inspireren zij anderen en met hun acties – hoe klein of hoe groot ook – brengen ze een duurzaam Nederland een stapje dichterbij.”

Foto: screenshot dj100.nl


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *